Hoe kun je het beste wespen bestrijden? 

Zomertijd betekent wespenseizoen! Voor velen van ons betekent dit dat we onze buitenactiviteiten goed in de gaten moeten houden om te voorkomen dat we gestoken worden door een dwalende wesp. Maar wat doe je als wespen zich al in je tuin hebben gevestigd? Hier zijn een paar tips om wespen onder controle te houden.

Scheuren en spleten rond deuren en ramen dichtmaken

Een van de eenvoudigste manieren om wespen te bestrijden is te voorkomen dat ze je huis binnenkomen. Zorg ervoor dat je alle scheuren en spleten rond deuren en ramen dicht. Je kunt ook horren voor deuren en ramen gebruiken om ze buiten te houden. Als je een open veranda of terras hebt, overweeg dan te investeren in wespenvallen. Deze apparaten lokken wespen met een zoete geur en sluiten ze dan binnen op zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Probeer mogelijke nestplaatsen te identificeren

Als je eenmaal een wespenprobleem hebt, is de eerste stap om te proberen vast te stellen waar ze nestelen. Wespen bouwen hun nesten meestal op beschutte plaatsen, zoals in bomen, onder dakranden, of in schuurtjes. Als je een wespennest vindt, kun je het nest het beste met rust laten en een ongediertebestrijder bellen. Wanneer je echter vastbesloten bent om de wespen zelf te bestrijden, zijn er een paar zaken die je kunt proberen. Zet wespenvallen uit met voedsel of feromonen om zoveel mogelijk wespen weg te lokken van het nest. Behandel het nest vervolgens met een bestrijdingsmiddel om de wespen te doden. Ten slotte is het belangrijk om het wespennest zorgvuldig te verwijderen.

Maak de tuin minder aantrekkelijk voor wespen

Door de tuin minder aantrekkelijk te maken voor wespen, kun je overlast van wespen in de zomer beperken. Begin met ervoor te zorgen dat al het voedsel goed is afgedekt en dat al het afval in een afgesloten container wordt weggegooid. Wespen worden daarnaast aangetrokken door zoete geuren, dus vermijd het gebruik van geparfumeerde producten in de tuin.

Blijf je last houden van wespen? Schakel een ongediertebestrijder in!

Voor iedereen die ooit de pech heeft gehad om een wespennest tegen te komen, is de ervaring niet snel vergeten. Deze vervelende insecten zijn niet alleen agressief, maar hun steek kan ook behoorlijk pijnlijk doen. Als je een wespennest op je terrein aantreft, kun je het beste een ongediertebestrijder bellen. Ongediertebestrijders beschikken over de nodige ervaring en apparatuur om wespennesten veilig en effectief te verwijderen. In de meeste gevallen geven ze ook een garantie, zodat je er zeker van bent dat het probleem is aangepakt.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe maak je een tafel van pallets: een budgetvriendelijke optie

Lees dit artikel

Waar moet je op letten bij het kopen van kamerplanten?

Lees dit artikel

3 manieren om je motor te verkopen

Lees dit artikel