Geld besparen in het huishouden, hoe doe je dat? 

Veel mensen denken dat geld besparen een kwestie is van grote veranderingen doorvoeren, zoals onnodige uitgaven schrappen of leren leven met een krap budget. Geld besparen kan echter heel eenvoudig zijn als je begint met kleinere veranderingen in huis. In dit artikel geven we tips om eenvoudig geld te besparen in het huishouden. Lees je mee?

1. Beperk het energieverbruik

Een van de beste manieren om geld te besparen in het huishouden is door te bezuinigen op je energieverbruik. Dit kan door eenvoudige veranderingen door te voeren, zoals het overstappen op LED-lampen en het uitschakelen van apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn. Naast elektriciteit besparing kun je eenvoudig besparen op gas. Bijvoorbeeld door maximaal vijf minuten te douchen.

2. Verminder het waterverbruik

Een andere manier om geld te besparen is het waterverbruik te verminderen. Dit kun je doen door lekkages te verhelpen, minder water te gebruiken bij het koken en douchen en droogte tolerante planten te gebruiken in je tuin.

3. Bespaar op boodschappen

Boodschappen zijn voor veel huishoudens een van de grootste uitgavenposten. Er zijn een paar manieren om te besparen op boodschappen, zoals het plannen van maaltijden, kortingsbonnen gebruiken, kiezen voor goedkopere supermarkten en kopen in bulk in de winkel.

4. Bespaar op transportkosten

Transportkosten zijn duur. Zeker met de huidige benzine en dieselprijzen. Laat de auto wat vaker thuis en je bespaart binnen no-time tientallen euro’s. Heb je de auto nodig voor werk? Overweeg dan vaker thuis te werken of kies voor het openbaar vervoer. De elektrische fiets is daarnaast ook een goed voorbeeld om te besparen op transportkosten. De investering in de elektrische fiets haal je vaak binnen een paar jaar eruit.

5. Onnodige uitgaven beperken

Zelfs kleine luxe-uitgaven kunnen in de loop der tijd oplopen. Als u geld probeert te besparen, bekijk dan uw uitgaven gewoonten en kijk of er gebieden zijn waarop u kunt bezuinigen. U kunt bijvoorbeeld besparen door minder vaak uit eten te gaan of door merkloze producten te kopen in plaats van merkproducten.

Andere berichten uit deze categorie

Waar moet je op letten bij het investeren in whisky? 

Lees dit artikel