5 BBQ accessoires die je niet mag missen deze zomer 

De zomer is de perfecte tijd om de grill aan te steken en te genieten van heerlijke BBQ. Of je nu voor een menigte kookt of gewoon rustig met je gezin van een maaltijd geniet, er zijn een paar essentiële accessoires die je BBQ-ervaring nog beter maken. Hier zijn 5 BBQ accessoires die je deze zomer niet mag missen:

1. Een goede tang

Geen bbq is compleet zonder een goede tang. Tangen zijn een essentieel bbq accessoire, dat gebruikt wordt voor alles van het omdraaien van hamburgers tot het op de grill leggen van kip. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, maar alle tangen hebben één gemeenschappelijk doel: je helpen je eten tot in de perfectie te bereiden. Bij het kiezen van een tang is het belangrijk rekening te houden met de grootte van je bbq en het soort voedsel dat je gaat bereiden. Als je voor een grote menigte gaat grillen, wil je een tang die lang genoeg is om helemaal over het rooster te reiken. Voor kleinere bbq’s of intieme bijeenkomsten zijn kortere tangen voldoende. En als je van plan bent delicate voorwerpen zoals vis of garnalen te grillen, zoek dan naar tangen met zachte punten die je voedsel niet beschadigen.

2. Een rijgkwast

Een rijgkwast is een handig hulpmiddel bij het grillen, want je kunt er marinades en sauzen gelijkmatig mee over je eten verdelen. Er zijn allerlei soorten rijgborstels op de markt, van traditionele modellen tot modernere versies met ingebouwde reservoirs om sauzen in te bewaren. Bij het kiezen van een rijgborstel is het belangrijk te letten op het materiaal van de borstelharen en op de grootte en vorm van de borstelkop. Sommige rijgborstels hebben ook extra voorzieningen, zoals hittebestendige handgrepen of afneembare koppen om ze gemakkelijk schoon te maken.

3. Een grillmand

Niets zegt zomer als een kookfeest met vrienden en familie. En hoewel grillen typisch geassocieerd wordt met vlees, zijn er ook tal van heerlijke groentegerechten die op de grill klaargemaakt kunnen worden. Maar, het is vaak een uitdaging om kleinere stukken groenten, zoals blokjes, te grillen. Dat is waar een grillmand van pas komt. Een grillmand is een geweldig bbq accessoire voor het bereiden van in blokjes gesneden groenten, garnalen en zelfs kleine stukjes vlees. De mand laat de hitte gelijkmatig rond het voedsel circuleren, zodat het aan alle kanten gelijkmatig gaart.

4. Een goede thermometer

Geen enkele bbq is compleet zonder de juiste accessoires, en een goede thermometer is essentieel om ervoor te zorgen dat je eten tot in de perfectie gaar is. Een bbq thermometer kan je helpen de interne temperatuur van je voedsel in de gaten te houden, zodat je kunt voorkomen dat het onder- of overkookt.  Er zijn veel verschillende soorten BBQ thermometers op de markt, dus het is belangrijk er een te kiezen die aan je behoeften voldoet. Sommige thermometers hebben sondes die je in het voedsel kunt steken, terwijl andere sensoren hebben die bovenop het rooster zitten. Thermometers variëren ook in nauwkeurigheid en prijs, dus het is de moeite waard wat onderzoek te doen om de beste optie voor je te vinden. Met een goede thermometer ben je er zeker van dat je BBQ voedsel elke keer perfect gaar zal zijn.

5. Een schoorsteenstarter

Dit eenvoudige hulpmiddel maakt het snel en gemakkelijk om je houtskool aan de gang te krijgen zodat je eerder kunt grillen. Om een schoorsteenstarter te gebruiken vul je hem eenvoudig met houtskool, zet je hem op de grillroosters en steek je de kranten aan die eronder liggen. De hete lucht zal de houtskool snel doen ontbranden en in een mum van tijd ben je klaar om te beginnen met grillen.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe kun je het beste wespen bestrijden? 

Lees dit artikel

3 manieren om je motor te verkopen

Lees dit artikel