3 manieren om je motor te verkopen

Je bent dus eindelijk klaar om je motorfiets te verkopen. Of je nu upgradet naar een nieuwer model of hem gewoon niet meer nodig hebt, er zijn een paar zaken die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je je motor voor een eerlijke prijs verkoopt.

Verkoop je motor online

Je motor proberen te verkopen kan heel vervelend zijn. Je hebt te maken met vreemden die naar je huis komen, afdingen over prijzen, en dan proberen een tijd af te spreken die voor jullie beiden werkt. En zelfs nadat alles is er geen garantie dat de koop ook echt doorgaat. Waarom moeite doen voor al dat gedoe als je je motor gewoon online kunt verkopen? Er zijn tal van websites die gespecialiseerd zijn in het kopen van motorfietsen en ze maken het hele proces gemakkelijk en ongecompliceerd. Voer wat basisinformatie over je motor in en je krijgt een eerlijk en oprecht bod. En het beste van alles is dat je meestal een afspraak kunt maken om je motor op te halen op een tijdstip dat jou goed uitkomt.

Verkoop je motor via een dealer

Als je je motorfiets zelf verkoopt, zul je er waarschijnlijk meer geld voor kunnen krijgen dan wanneer je hem inruilt of aan een dealer verkoopt. Het proces om hem zelf te verkopen kan echter tijdrovend en stressvol zijn. Je zult voor al het papierwerk en de reclame moeten zorgen en je zult ook te maken krijgen met bandenkrakers en sjacheraars. Als je niet bereid bent dat allemaal aan te kunnen, is het misschien beter je motor via een dealer te verkopen.

Je motorfiets via een dealer verkopen is waarschijnlijk de gemakkelijkste optie. De dealer regelt al het papierwerk en handelt ook het onderhandelingsproces af. Het nadeel is dat je niet zo veel geld voor je motorfiets zult krijgen als je hem zelf zou verkopen. Maar als gemak je hoogste prioriteit is, dan is verkopen via een dealer waarschijnlijk de beste manier.

Particulier verkopen

Wanneer je de motor particulier verkoopt, kun je misschien de beste prijs voor je motor krijgen. Het is echter wel wat meer werk. Eerst moet je al het nodige papierwerk verzamelen, waaronder de titel en de registratie. Vervolgens moet je de tijd nemen om je motor schoon te maken en te poetsen zodat hij er op zijn best uitziet. Dan moet je een eerlijke prijs bepalen, gebaseerd op recente markttrends. Als je dat allemaal gedaan hebt, ben je klaar om je verkoop te gaan promoten. Je kunt dit doen door advertenties online, in plaatselijke publicaties te plaatsen of door borden in de stad op te hangen. Bedenk dat particuliere verkoop soms langer kan duren dan inruil, maar als je geduld hebt, moet je in staat zijn een koper te vinden die bereid is je vraagprijs te betalen.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe kun je het beste wespen bestrijden? 

Lees dit artikel

5 BBQ accessoires die je niet mag missen deze zomer 

Lees dit artikel